HTML

Álláskereső

Minden, ami az álláskeresésről szól.

Friss topikok

  • Horváth László: Had adjak ötletet, hogy hova menjetek interjúzni! Megtaláljátok az ország összes személyzeti taná... (2008.04.03. 19:55) Milyen interjúkra számíthatsz?
  • GYUSZI BACSI: ha beregisztráltok a szakmátokkal és a szerintetek várható kezdő fizetésetekkel, fel tudjátok mérn... (2008.01.12. 22:52) Mennyit ér a diplomád?

Hogy miért pont Te?

2007.10.05. 13:45 :: HR szakértő

Nyugat-Európához és Amerikához hasonlóan, a magyarországi munkahelyeken is a megfelelő embert keresik a pozíciók betöltésére. Persze ahhoz, hogy tudd, te milyen pozícióba illesz bele, tisztában kell lenned bizonyos dolgokkal magaddal kapcsolatban; fel kell mérned tudásodat, képességeidet, erősségeidet és egyúttal gyengeségeidet is, egyszóval önismeretre van szükséged!

 Önbizalommal, a képességeidnek megfelelően kell nekivágnod a munkakeresésnek, tisztában kell lenned saját lehetőségeiddel!

Az egyik alkalommal egy fiatal, ambiciózus jelölt így válaszolt az állásinterjún feltett kérdésre: "Jogi diplomám van, de nem vettek fel elsőre az egyetemre, csak harmadszorra. Most is ilyen elszánt vagyok, itt, ennél a cégnél szeretnék dolgozni! Ha nem vesznek fel most, akkor megvárom a következő álláshirdetésüket, és újból jelentkezem!"

A jelentkező nagyon korrekt volt az interjúztatóval szemben, sikerült meggyőznie őt, és álláshoz is jutott.

Az embernek meg kell találnia azokat a jellemzőket, amelyek előrébb vihetik őt az interjú során, amelyek kiemelnek téged a tömegből, és amelyek alapján a vezetőség úgy dönt, hogy Te leszel alkalmas az adott posztra. Egy-egy álláshirdetésre akár több százan is jelentkezhetnek, előfordulhat az is, hogy olyanok is jelentkeznek, akik ugyanott végeztek, ahol te, és lehet, hogy jobb eredménnyel.

Lelkesnek, rátermettnek, határozottnak, a munka iránt elhivatottnak kell lenned, viselkedj kellő alázattal, mutasd ki a fejlődni akarást, a csapathoz tartozási vágyad! Fontos, hogy ne az egyének, hanem a csapatok nyerjenek!

Ami fontos: fel kell készülnöd magadból, az álláskeresés a legjobb lehetőség, hogy jobban megismerd önmagad, mélyítsd emberismereted, hiszen az álláskeresés folyamatában, egy interjú során, nemcsak téged faggathatnak, hanem te is rengeteg információhoz juthatsz a céggel kapcsolatban, csak kérdezned kell!

A cégek nem szeretik az önjelölt vezérigazgatókat, akiket csak a vezetői poszt betöltése motivál, ezért kerüld az ilyen jellegű hozzászólásokat!

Minden munkahelyen kemény munka folyik, az előrelépésekért meg kell küzdeni, hiszen semmi sem hullik könnyen az ölünkbe; és mindemellett még rengeteg szerencsére is szükségünk van! Mindig csak arról beszélj, hogy mit akarsz csinálni, és ne arról, hogy mi akarsz lenni!

Ami lényeges: szeretni kell - már előre - a szakmát, azt a területet, amire jelentkezel: és hidd el lesz eredménye! Főként a "Tanulni, Sokat dolgozni"  típusú  pályakezdő a nyerő, nekik van esélyük a felvételre!

Szakértők szerint nem minden esetben a legfontosabb a tárgyi tudás, szükség van empátiára, nem szabad begépesednünk, emberi érzéseinket elveszítenünk!


További - önéletrajz, CV, karrier - tanácsok a PerfectJob portálon.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskereso.blog.hu/api/trackback/id/tr72186974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása