HTML

Álláskereső

Minden, ami az álláskeresésről szól.

Friss topikok

  • Horváth László: Had adjak ötletet, hogy hova menjetek interjúzni! Megtaláljátok az ország összes személyzeti taná... (2008.04.03. 19:55) Milyen interjúkra számíthatsz?
  • GYUSZI BACSI: ha beregisztráltok a szakmátokkal és a szerintetek várható kezdő fizetésetekkel, fel tudjátok mérn... (2008.01.12. 22:52) Mennyit ér a diplomád?

Mennyit ér a diplomád?

2007.10.10. 13:47 :: HR szakértő

Sokszor magunk sem tudjuk eldönteni, hogy az az egyetem, amelyen diplomát szereztünk, használható tudást nyújtott-e számunkra, a megfelelő képzést kaptuk-e meg azzal, vagy csak az oklevél megszerzésére volt jó!?

Készült egy olyan  fekete lista, amelyen azok az egyetemek, főiskolák, illetve azok karai vannak feltüntetve, amelyről a cégek nem szívesen választanának munkaerőt. Ezt az OFIK (Országos Felsőoktatási Információs Központ) felmérése is igazolja.

Néhány megkérdezett vállalatvezető elmondta, hogy egy adott foglalkozási területre melyik egyetemről vagy főiskoláról hívnának be pályakezdő fiatalokat állásinterjúra. Például gazdaságelemzőt, számviteli munkatársat vagy éppen piackutatót a Budapesti Corvinus Egyetem diplomásai közül keresnek a cégvezetők. Üzletkötőt vagy turisztikai szakembert a Budapesti Gazdasági Főiskoláról vesznek fel legszívesebben.

Ebből a rangsorolásból fény derül arra, hogy a már sokéves történelmi múlttal rendelkező iskolák elismertebbek, keresettebbek. Azonban nem szabad csüggedni, ha esetleg te nem a felsorolt iskolák valamelyikében végezted tanulmányaidat, hiszen a szakemberek is megmondták, hogy az, hogy hol végeztél, csak annak a mutatója, hogy mennyire jó vagy éppen rossz döntést hoztál, amikor az egyetem adott karát választottad, de azt nem, hogy az adott állásra mennyire vagy alkalmas.

Előfordul, hogy az a szakma, amit te elvégeztél, az tömegcikk a munkapiacon. De: ha te elég kitartó vagy, bírod a munkát, tehetséges vagy az adott szakmán belül, szakmai tapasztalattal rendelkezel, vagy netán külföldi gyakorlattal, nem fog egyetlen cég sem nemet mondani neked! El kell tudd adni magad; a lényeg ebben rejlik...

 

Te mit gondolsz, a megfelelő egyetemre jártál? Vagy választhattál volna jobban is, így visszatekintve?

További- önéletrajz, CV, karrier- tanácsok a PerfectJob portálon.

1 komment

Címkék: karrier állás önéletrajz

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskereso.blog.hu/api/trackback/id/tr98192277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.12. 22:52:26

ha beregisztráltok a szakmátokkal és a szerintetek várható kezdő fizetésetekkel, fel tudjátok mérni a piacot, aztán az elhelyezkedést követően majd frissítitek az adatot a tényleges számokra

tekintettel arra, hogy az extrém értékeket alul-fölül vágjuk, nem okoz gondot a rendszerben, ha néhány adat ideiglenesen nem olyan pontos

csak az a fontos, hogy megállapodás után frissítsétek a ténylegesre:

www.fizetesem.com

a bent lévő szakmákról vannak statisztikák a blogon:

blog.fizetesem.com
süti beállítások módosítása