HTML

Álláskereső

Minden, ami az álláskeresésről szól.

Friss topikok

  • Horváth László: Had adjak ötletet, hogy hova menjetek interjúzni! Megtaláljátok az ország összes személyzeti taná... (2008.04.03. 19:55) Milyen interjúkra számíthatsz?
  • GYUSZI BACSI: ha beregisztráltok a szakmátokkal és a szerintetek várható kezdő fizetésetekkel, fel tudjátok mérn... (2008.01.12. 22:52) Mennyit ér a diplomád?

A diploma előtt

2007.11.03. 11:24 :: HR szakértő

Az egyetemi vagy főiskolás évek alatt nem elég, ha csakis a tanulásra, a vizsgákra összpontosítasz, kell, hogy legyenek terveid, céljaid  arról, hogy az egyetem elvégzése után melyik cégnél kívánsz majd dolgozni. Már a legelején gondolnod kell arra, hogy mit fogsz kezdeni a diplomád megszerzése után. Ha ezt nem gondolod végig, nehéz lesz számodra a kezdet.

"Válassz" céget!

Tehát, ha még nincs kezedben a diplomád, és van egy kis időd a végzésig, használd ki! Légy résen, böngészd az interneten az álláshirdető cégek ajánlatait, olvasd a napilapok hirdetéseit, válaszd ki a számodra szimpatikus cégeket, készíts erről egy listát, térképezd fel előzetesen a céget, ha netán egyszer odakerülsz, ne legyen számodra ismeretlen!

Egy próbát megér!

 Mint Te is tudod, állást szerezni nagyon nehéz dolog, minden karrier próbálkozásokkal kezdődik, olyan dolgokkal, amelyek elsőre megvalósíthatatlannak tűnnek, pedig közel sem azok, csak nem szabad feladni, kitartónak kell maradni mindvégig. Lelkesen, bátran, elszántan kell nekivágni!

Csak Pozitívan!

Persze, sok időbe telik felhívni a cégeket, és gyakornoki munkákért esdekelni, de megéri! Előfordul  -hogy ha megkapod a gyakornoki munkát- rossz élményekkel kell majd szembesülnöd, de hidd el, a legnagyobb dolog tapasztalt szakemberek között tanulni és dolgozni! A cégek so esetben csak úgy fogadnak szívesen gyakorlatost, ha az a hallgató maximálisan besegít a dolgozóknak, korrekt munklát tud végezni. Éppen ezért a cégek a gyakorlati idő alatt figyelik a munkához való hozzáállásodat, érdeklődésedet.

Végezetül: bármiről is legyen szó, állásról vagy éppen  "csak" gyakorlatról, résen kell lenned, neked kell ügyeskedned!

További- önéletrajz, CV, karrier- tanácsok a PerfectJob portálon

.

Szólj hozzá!

Címkék: hely egyetem karrier állás főiskola gyakorlati

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskereso.blog.hu/api/trackback/id/tr17216911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása