HTML

Álláskereső

Minden, ami az álláskeresésről szól.

Friss topikok

  • Horváth László: Had adjak ötletet, hogy hova menjetek interjúzni! Megtaláljátok az ország összes személyzeti taná... (2008.04.03. 19:55) Milyen interjúkra számíthatsz?
  • GYUSZI BACSI: ha beregisztráltok a szakmátokkal és a szerintetek várható kezdő fizetésetekkel, fel tudjátok mérn... (2008.01.12. 22:52) Mennyit ér a diplomád?

Kérdések, amelyekkel egy interjú alkalmával jól kifaggatnak!

2007.11.03. 12:04 :: HR szakértő

Az első interjú

Friss diplomásként az interjúztatók nem tudnak kérdezni a szakmai múltadról, mivel azzal egyelőre még nem rendelkezel, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudsz megemlíteni néhány olyan szakmai élményt vagy tapaszatlatot, amelyet egy nyári gyakorlat alkalmával szereztél!

Éppen ezért ne lepődj meg, ha az első személyes találkozó alkalmával az interjúztató inkább személyes kérdéseket tesz fel, mintsem szakmaiakat! Ha például megkér arra, hogy mesélj magadról, akkor törekedj arra, hogy olyan választ, amelyből kiderülnek az álláshoz kapcsolható ambícióid, tulajdonságaid!

Tulajdonságaidról

Enyhén stresszinterjú hatása van a dolognak, amikor megkérnek arra, hogy sorolj fel 5 jó, illetve 5 rossz tulajdonságot, ami igazán jellemez téged! Nem mindegy, hogy milyen rossz, illetve előnytelen jellemzőt mondasz el magadról, vagy azt éppen milyen formában tálalod! De mégis egy a fontos: csak olyan tulajdonságokat említs meg, amelyek valósak, mert a vezetők számára hamar kiderülhet a turpisságod, és nem fogják jó szemmel nézni!

Kérdések az interjún

Biztosan számíthatsz egy interjú során: A szakmával kapcsolatosan: Megbánta-e, hogy ezt a szakmát választotta? Szakmailag sikerült-e tapasztalatot szereznie? Milyen karriercéljaid vannak? aztán a képességeidre nézve: Mennyire vagy kreatív? Hogyan tudsz helytállni konfliktus esetén? vagy éppen az önértékeléssel kapcsolatban: Miért lennél jó/miért nem lennél jó erre a pozícióra? Milyen főnökkel tudnál együtt dolgozni?

Ezekre a kérdésekre saját magad kell megtalálnod a válaszokat, hiszen nincsenek előre meghatározott válaszok, amelyek a segítségedre lennének!

További -önéletrajz, CV, karrier- tanácsok a PerfectJob portálon.

 

Szólj hozzá!

Címkék: interjú tapasztalat szakmai tulajdonság stresszinterjú karriercél

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskereso.blog.hu/api/trackback/id/tr23216944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása