HTML

Álláskereső

Minden, ami az álláskeresésről szól.

Friss topikok

  • Horváth László: Had adjak ötletet, hogy hova menjetek interjúzni! Megtaláljátok az ország összes személyzeti taná... (2008.04.03. 19:55) Milyen interjúkra számíthatsz?
  • GYUSZI BACSI: ha beregisztráltok a szakmátokkal és a szerintetek várható kezdő fizetésetekkel, fel tudjátok mérn... (2008.01.12. 22:52) Mennyit ér a diplomád?

Milyen interjúkra számíthatsz?

2007.11.18. 18:38 :: HR szakértő

A megpályázott cégek rafinált, nem mindennapi módon próbálják felfedni az adott állásra jelentkező friss diplomások személyiségét, megfigyelik, hogy ki hogyan reagál olyan szituációkban, amelyek a munkakörrel nem függnek össze. Ebben az esetben a pályázót akár extrém helyzetek megoldásádra is kötelezhetik. Ilyen formán az interjúkat különféle csoportokba sorolhatjuk.

Interjútípusok: Lehet tényfeltáró, klasszikus és szituációs interjú.

Tényfeltárás: Az ilyenfajta interjú alkalmával olyan pörgős, gyorsan megválaszolandó kérdéseket tesznek fel, amellyel a lehető legtöbb adatot próbálják kiszedni belőled. Ezekre a kérdésekre, a saját érdekedben, illik gyorsan, határozottan válaszolnod! Ez a megpróbáltatás főként telefonos beszélgetés alkalmával merülhet fel.

Klasszikus interjú: Előre meghatározott, jól struktúrált kérdéseket tesznek fel neked egy ilyen interjú során. A válaszaid alapján fogják eldönteni az interjúztatók, hogy szakmailag vagy akár kulturálisan beleillesz-e az adott csapatba. Jellemző, hogy különböző teszteket töltetnek ki veled, ami alapján eldöntik, hogy alkalmas vagy-e a betöltendő állásra vagy sem.

Szituásiós interjú: Ez a harmadik interjútípus, ami alapján felmérhetik személyedet, tudásodat, tapasztalataidat. Olyan kérdésekre számíthatsz, mint "Mit tennél?", "Mit mondanál?"! Itt tulajdonképpen a reakcióidat vizsgálják meg és döntenek a válaszaid alapján.

Attól függően, hogy milyen szakmában, illetve szakterületen akarsz elhelyezkedni, az interjúztatók különböző interjústratégiáival találhatod szemben magad. Természetesen a stratégia milyensége, lefolyása nagy mértékben függ az interjúztató személyiségétől is! Erről azonban bővebben a következő cikkban olvashatsz!

További- önéletrajz, CV, karrier- tanácsok a PerfectJob portálon!

 

2 komment

Címkék: interjú szakma interjútípusok szakterület

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskereso.blog.hu/api/trackback/id/tr100233333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.12. 22:49:13

van még a botrány-interjú: egyik ismerősöm komoly vezetői állásra pályázott, fél órát megváratta a kiscsaj, fél 6-kor kezdtek hozzá, aztán 6-kor egyszercsak felpattant a mondat közepén és közölte hogy most vége, mert le kell váltania a bébiszittert és mennie kell

komoly, mi? az ügyfele meg tényleg azt hiszi hogy az emberek le vannak interjúzva

mondta is neki az ismerősöm, hogy örül is neki hogy vége, mert olyan céghez úgysem akar menni dolgozni aki ilyen fejvadász céget bíz meg a kereséssel hehe

Horváth László · http://www.munkatars.com 2008.04.03. 19:55:10

Had adjak ötletet, hogy hova menjetek interjúzni!

Megtaláljátok az ország összes személyzeti tanácsadójának a címét városokra lebontva!

Sok sikert!

www.munkatars.com
süti beállítások módosítása